Om Metropolis. 

Ejendommen Metropolis blev opført i 2008 af Entreprenør KPC Byg Aps. Den er opført på en fire meter høj kunstig halvø ved kanten af Sluseholmen.

Fra bygningens østside kommer man ind via fire atriummer. Et for hver opgang og hvorfra lejlighederne spreder sig ud mod de omfattende, buede altaner med udsigt over Sydhavnen, Amager og byen. 

Bygningens placering ude i vandet adskiller sig markant fra de øvrige ejendomme på Sluseholmen, hvilket også er årsag til, at Metropolis er valgt som vartegn for Sluseholmen. 

Bygningen er designet af danske og engelske arkitekter, som har formet bygningen som et firkløver. Der er hentet inspiration hos Københavns gæstende krydstogtskibe, havnens tidligere siloer og Knippelsbros kobbertårne og Metropolis skal forbindes med et skib, som strækker sig gennem havnens farvande.

Den særprægede facade er af fiberbetonplader, der indeholder marmorpulver. Det skaber en maritim blå facade, der skal minde om en muslingeskal med bølgende lofthøje vinduer og balkoner. Flere detaljer er indarbejdet i facadens betonplader, for eksempel det smukke ovale koøje, der er en anerkendelse af områdets maritime arv og blomstrende havnekultur.

I 2009 blev Metropolis hædret, som en af Københavns smukkeste bygningsværker af Københavns kommune. Der ligges i bedømmelsen særligt vægt på arkitekturen.